The Injured Jockeys Fund, Lambourn

Oaksey House

The Oaksey House project included the refurbishment and extension to the existing structure, to provide a first class resource centre to deliver rehabilitation and fitness facilities for injured and retired jockeys.

The works included the installation of a new high quality, state of the art hydrotherapy pool accompanying the new and improved treatment rooms and changing amenities.

Relocation of the first floor function room, to ground level, allowed a wider space to house the gym and fitness studio area, these works meant that a range of patients, with varied needs can be treated and provided with outstanding facilities and service.

Oaksey House was opened by the HRH the Princess Royal, Patron of the Injured Jockeys Fund, also in attendance were Chairman Brough Scott MBE & President Sir Anthony McCoy OBE.

 

Oaken Holt Care Home, Farmoor

New Dementia Care Unit

The project comprised of the Design and Build of a 40 bed Dementia Care Home unit. The building spans over 2 storeys providing accommodation with en-suite bathrooms, functions rooms, dining and living areas, as well as fully equipped treatment rooms and beautiful outdoor areas.

The bedrooms and bathrooms required specialist works and equipment, including the installation of hoists, levers and emergency alarms.

The works consisted of piled foundations, concrete ring beams, load bearing masonry, beam and block flooring and a timber roof structure.

Internal mechanical and electrical systems and external drainage works were also included on this scheme.

Feltham Construction also delivered works at Vale House in 2012 for and new Alzheimers Care Home in Botley.

Strawberry Hill Medical Centre

Strawberry Hill Medical Centre, Newbury

Two New Doctors’ Surgeries, Newbury 

The Strawberry Hill Medical Centre project comprised of the conversion of an existing office building to create two new doctors’ surgeries in Newbury, Berkshire.

Works included the strip out of the existing building and construction of new extensions to the front and rear of the building to create two surgeries, over 3-storeys. A ramped entrance was added to the building and two lifts were installed to provide access for all users and patients.